Eventbranchens bæredygtighedsstandard: Så blev vi introduceret til ISO 20121

Vi har fået fire timers introduktion til møde- og eventbranchens internationalt anerkendte standard, ISO 20121. Det var både sjovt, lærerigt (og lidt hårdt – men det er det, når man vil arbejde med bæredygtighed på den rigtige måde).

Standarden er specifikt udviklet til at fremme strategisk arbejde med bæredygtighed og den bruges både på OL, store videnskongresser og små sportsevents. Desuden er den designet til hele leverandørkæden og favner både miljømæssige, sociale og økonomiske hensyn.

World Cup som pilotprojekt

Et event på to hjul og rugbrødsmotor kalder på et bæredygtigt mindset, hvorfor vores pilotprojekt i bæredygtighedsarbejdet med ISO 20121 naturligvis hedder UCI Trials World Cup, der skal holdes i Aarhus i september. 

En oplagt case, da vi også producerede UCI Trials World Cup 2022, og derfor har et forspring i planlægningsarbejdet og ved, hvilke indsatser, der har den største effekt.

En af de primære fordele ved at arbejde med bæredygtighedsstandarden, ISO 20121, er, at den muliggør en skræddersyet tilgang til hver enkelt event. Det betyder i praksis, at vi i vores pilotprojekt bl.a. fokuserer på at minimere affald, udvikle et banedesign af genbrugsmaterialer, brug af lokale leverandører og aktører og ikke mindst at efterlade et positivt aftryk på destinationen.

Hvis du er nysgerrig på at læse mere om ISO 20121 klik her:

ISO 20121: Bæredygtighedsstandard for møde- og eventbranchen